راشد علییاری (Rashed Aliyari)

راشد علییاری (Rashed Aliyari)

پایگاهی جهت انتشار و اشتراک آموخته ها، تجربیات و علایق شخصی
راشد علییاری (Rashed Aliyari)

راشد علییاری (Rashed Aliyari)

پایگاهی جهت انتشار و اشتراک آموخته ها، تجربیات و علایق شخصی

جزئیات اجرای تکنیک تیراندازی با تفنگ بادی 10 متر (بخش اول : حالت گیری)

در این مطلب به آموزش تکنیک حالت گیری در وضعیت ایستاده با تفنگ بادی 10 متر می پردازیم 


مراحل اجرای تکنیک تیراندازی با تفنگ بادی 10 متر

بیشتر متخصصان بر این باورند که تیراندازی رشته‌ای مبتنی بر اجرای تکنیک است. در حالی که دیگر ورزش‌ها به قابلیت‌هایی مثل سرعت، چابکی و استقامت وابسته‌اند، تیراندازی نیازمند ثبات، آرامش و میزان بالایی از هماهنگی است. در کنار توانایی جسمی و مهارت‌های روان‌شناختی، نتیجه‌ی رقابت‌ها به جنبه‌های مختلفی از تکنیک بستگی دارد: کیفیت سلاح، تجهیزات، مهمات، شرایط تمرین و مسابقه...

ارتقای مهارت تکنیک تیراندازی نیز دشوار است؛ زیرا که در بسیاری از مواقع، مربی توانایی دیدن اشتباهات جزئی تیرانداز را ندارد، بنابراین برای رفع این ایرادات به اظهارات خودِ تیرانداز اکتفا می‌کند که حین اجرای تکنیک چه بر او گذشته است. امروزه به لطف پیشرفت تکنولوژی ( مانند: Scatt و Noptel)، کار مربی برای بررسی حرکت تفنگ (لرزش) حین تیراندازی، نشانه‌روی، اشتباهات ماشه‌کشی و ریتم آسان‌تر شده است. اما از آنجا که همگان از این امکانات بهره‌مند نیستند، پس مربی باید با راه حل‌های مناسب هر ورزشکار رشته تیراندازی آشنا باشد تا بهترین نتایج حاصل گردد.

مراحل اجرای تکنیک تیراندازی با تفنگ بادی 10 متر به شرح ذیل است:

1- حالت‌گیری (ایستاده)

2- ماشه‌کشی

3- نشانه‌روی

4- تنفس


حالت‌گیری (ایستاده)

حالت‌گیری برای کسب امتیازات بالا، بسیار ضروری است. برای دستیابی به این مهم، باید نوعی از حالت‌گیری که به نشانه‌روی و ماشه‌کشی صحیح منجر شود، انتخاب گردد. اول از همه، نوع حالت‌گیری باید ثبات لازم برای کمترین میزان حرکت (لرزش) در مجموعه‌ی بدن-سلاح را حین نشانه‌روی و ماشه‌کشی ورزشکار فراهم آورد. علاوه بر این، حالت‌گیری باید احساس راحتی را با توجه به مدت زمان برگزاری مسابقه یا تمرین، تأمین کند تا خستگی ذهنی و جسمی به حداقل خود برسد.

بنابراین فارغ از تنوع روش‌های حالت‌گیری، هر شیوه باید:

تعادلی مناسب بین بدن و سلاح ایجاد کند تا کمترین تنش عضلانی رخ دهد (زیرا تیراندازی با تفنگ شیوه‌ای اسکلتی است).

فشار اضافی به بدن و ارگان‌های داخلی آن (ریه‌ها، شکم، کمر و ...) وارد نکرده و از گردش خون طبیعی جلوگیری نکند.

سخت‌ترین حالت برای تیراندازی، حالت ایستاده است؛ زیرا که سطح حمایتی (سطحی از بدن که در تماس با زمین است) محدود به کف پاهاست و همچنین مرکز ثقل ورزشکار (حاصل تعادل بین بدن و سلاح) نسبت به دو حالت دیگر (به زانو و درازکش) بالاتر قرار دارد. همانطور که اشاره شد، حالت گیری در وضعیت ایستاده، مبتنی بر اسکلت (استخوان‌ها) است نه ماهیچه‌ها. پس ضروری است که حالت‌گیری شرایطی را ایجاد کند که علاوه‌ بر تعادلی عالی در مجموعه‌ی بدن-سلاح، وزن ناشی از این مجموعه از طریق استخوان‌ها و لیگامان‌ها (رباط‌ها) به زمین منتقل می‌شود در حالی که عضلات فقط نقش حمایتی داشته باشند [بدین ترتیب درگیری عضلات در حالت‌گیری کم‌تر شده و در نتیجه لرزش ناشی از انقباض عضله به حداقل می‌رسد].


حال به توضیح جزئیات تکنیک حالت‌گیری (برای افراد راست دست) می‌پردازیم:

قرارگیری کف پاها (Feet)

به طور نرمال، پاها به اندازه‌ی عرض شانه یا کمی بیشتر از هم باز شده، پای چپ موازی با خط آتش و نوک پای راست به منظور ایجاد تعادل بهتر اندکی به بیرون می‌چرخد. وزن بدن باید به طور مساوی بین پاها و یا اندکی بیشتر روی پای چپ تقسیم گردد. اگر وزن، بیش از اندازه روی پای چپ (جلویی) باشد، سلاح در محور افقی می‌لرزد و اگر وزن، بیش از اندازه روی پای عقب باشد، سلاح در محور عمودی دچار اُفت می‌شود.

همچنین با تغییر نحوه‌ی قرارگیری پاها، می‌توان نشانه‌روی را نیز اصلاح کرد! به طور کلی، همیشه پای چپ ثابت و موازی خط آتش است، در حالی که با تغییر در جایگیری پای راست می‌توان اصلاحات زیر را اعمال کرد:

* اگر پای راست بازتر شود [افزایش فاصله‌ی بین پای راست و چپ] : سر سلاح (مگسک) بالا می‌آید.

* اگر پای راست به پای چپ نزدیک‌تر شود [کاهش فاصله‌ی بین دو پا] : سر سلاح (مگسک) پایین می‌آید.

* اگر پای راست کمی جلوتر از بدن گذاشته شود : سر سلاح در محور افقی به چپ منحرف می‌شود.

* اگر پای راست کمی عقب‌تر از بدن گذاشته شود : سر سلاح در محور افقی به راست منحرف می‌شود.

پاها (Legs)

پاها باید صاف و با کمترین میزان تنش عضلانی باشد. تنظیم قرارگیری پاها معمولاً با چشمان بسته بهتر انجام می‌شود. این ساده‌ترین راه برای یافتن جای مناسب قرارگیری پاها و بررسی منقبض بودن عضلات است (وزن باید به طور متعادل بین پاشنه‌ها و پنجه‌ها تقسیم شود).

موقعیت لگن (Pelvis)

لگن باید در خط نشانه‌روی، عمود بر خط آتش و کمی متمایل به جلو باشد [با انتقال کمی از وزن، به پای جلو (پای چپ در تیراندازان راست دست) و کشیدن بالا تنه به سمت عقب به طور طبیعی برجستگی سمت چپ لگن (سه تیغ ایلیاک) کمی بالا می‌آید و پهلو گود می‌شود که محل مناسبی برای قرار گرفتن آرنج دست چپ خواهد بود]. اگر لگن به جای عمود بودن بر خط آتش، به طرفین بچرخد، ماهیچه‌های کمر (فیله‌ها) دچار تنش شده، همچنین تعادل در تقسیم وزن بین پاها به هم خورده و درجاتی از لرزش حین نشانه‌روی رخ خواهد داد، در نتیجه ثبات از بین رفته و خستگی عضلانی، تمرکز ورزشکار را به هم می‌زند.

نیم تنه بالایی (Body)

بالا تنه کمی به سمت شانه راست متمایل می‌گردد، دلیل این کار این است که مرکز ثقل سلاح به مرکز ثقل بدن نزدیک شود تا از تنش عضلانی کاسته و نگهداری سلاح آسان‌تر گردد. به منظور اینکه سلاح جلوتر از بدن قرار نگیرد، به اصطلاح به جلو لنگر نیاندازد، لازم است بدون تغییر دادن موقعیت لگن و کمر، پشت خود را (محدوده سینه و شانه‌ها = thorax) کمی به عقب بکشید، اینکار باعث می‌شود وزن سلاح به درستی به ستون فقرات منتقل شده و قرارگیری سر و چشم نیز (بدون جلو دادن گردن که فشار زیادی به آن وارد می‌کند) در پشت عناصر نشانه‌روی، راحت‌تر گردد.

بازوی چپ دقیقاً در زیر سلاح قرار می‌گیرد.

آرنج چپ (در گودی ایجاد شده در پهلو) بر روی برجستگی چپ لگن و کمی متمایل به جلوی بدن باشد. قرار دادن آرنج بر روی شکم یا سمت چپ برجستگی لگن، منجر به عدم تعادل خواهد شد.

مرکز ثقل سلاح (جایی که اگر سلاح را از آن نقطه بگیرید، به جلو یا عقب لنگر نمی‌اندازد) باید دقیقاً توسط دست (بسته به نوع قرار گرفتن سلاح روی دست که عمدتاً کف دست یا مشت است) نگهداری شود؛ اگر مرکز تعادل سلاح جلوتر از دست شما باشد، به علت دور شدن مرکز ثقل سلاح از مرکز ثقل بدن، مگسک سلاح دائماً حرکت می‌کند. اگر مرکز تعادل سلاح پشت دست شما باشد (یعنی زاویه ساعد و بازوی چپ شما بیشتر شده است)، سلاح حین ماشه‌کشی لگد می زند و بررسی اینکه در آخرین لحظه‌ی ماشه‌کشی، نشانه‌روی درست بوده یا نه، سخت خواهد شد؛ در نتیجه شلیکِ به همراه لگد، پی بردن به اینکه اشکال از نشانه‌روی بوده یا از تقه بستن، را غیر ممکن می‌کند!

4 ناحیه از سلاح با بدن تیرانداز در تماس است: قنداق (Butt Plate)، قبضه (Grip)، قطعه‌ی گونه (Cheek Piece) و تکیه‌گاه دست (Palm rest). با رعایت هرچه بهتر نکات مربوط به این نقاط تماس، می‌توان از لگد زدن سلاح (ناشی از عدم تعادل سلاح بر روی دست و شانه راست) کاست.

قطعه انتهایی قنداق، باید بین چین عضله دو سر بازویی و سر شانه قرار گیرد. سطح تماس بین قطعه انتهایی و نقطه مورد نظر باید بین 5 الی 10 سانتی متر باشد تا از چرخیدن سلاح و لگد زدن جلوگیری کرد.

شانه راست باید ریلکس و آزاد باشد.

بازوی راست باید با بالا تنه زاویه‌ای بین 30 الی 40 درجه داشته باشد [زاویه کم (یعنی آرنج نزدیک‌تر به بدن) باعث بیرون آمدن سلاح از فرورفتگی بازو و کاهش سطح تماس می‌شود؛ افزایش زاویه، محور قرارگیری سلاح را در طول قفسه سینه برهم زده و سر سلاح به چپ منحرف شده و میدان دید و تطبیق عناصر نشانه‌روی مختل می‌گردد].

دست راست که قبضه را گرفته و انگشت اشاره آن مسئول ماشه‌کشی است، باید قبضه را راحت بگیرد. راحت بودن کف دست و انگشتان به دور قبضه به معنای شل گرفتن قبضه نیست. اگر قبضه را شل بگیرید، سلاح لگد خواهد زد و اگر خیلی سفت فشار دهید، این فشار عضلانی در بین ماهیچه‌ها و زردپی‌های ظریف و نزدیک به هم انگشتان دست، ایجاد تنش کرده و حرکت دادن بند آخر انگشت اشاره سخت می‌شود.

خودِ سلاح باید صاف یا اندکی متمایل به چپ (نزدیک شدن به سینه) باشد. این وضعیت، قرار گرفتن گونه بر روی قطعه خود و میدان دید چشم را تسهیل کرده و فشار اضافی بر گردن (ناشی از به جلو کشیدن) را حذف می‌کند. باید توجه داشت که خم کردن سلاح به سمت چپ، نباید باعث تماس آن با شانه چپ شود (طبق قوانین رسمی ISSF).

سر باید تا حد امکان صاف باشد؛ قرارگیری سر بر روی سلاح 2 مزیت دارد: اولاً، کنترل بر قنداق را افزایش می‌دهد؛ ثانیاً، این کار باعث قرار گرفتن صحیح چشم راست در خط نشانه‌روی می‌گردد. انقباض ماهیچه‌های گردن، ناشی از قرار نگرفتن صحیح چشم در مسیر خط نشانه‌روی است؛ بلند کردن سر یا فشار زیاد به قطعه گونه نادرست است.

روش‌های مختلفی برای نگهداری سلاح بر روی دست وجود دارد که انتخاب آن، به دلخواه ورزشکار است، هر چند نگه داشتن سلاح بر روی مشت، بیشتر به نوآموزان توصیه می‌گردد.

روش‌های نگهداری سلاح:

1- بر روی مشت

2- بر روی کف دست (بین شست و 4 انگشت در طرف دیگر سلاح)

3- بر روی کف دست (شست و اشاره در یک سمت، انگشت وسط در زیر و 2 انگشت دیگر در سمت راست سلاح)


حالت‌گیری با جثه افراد در ارتباط است:

* بهتر است تیراندازان بلند قامت، فاصله‌ی بین پاها را کم کرده و کمتر به عقب خم شوند؛ این کار باعث می‌شود سر سلاح پایین آمده و به مرکز سیبل نزدیک‌تر شود.

* بهتر است تیراندازان کوتاه قامت، پاها را بیشتر از عرض شانه باز کنند و بیشتر به عقب (یعنی سمت شانه راست) خم شوند؛ این کار باعث می‌شود سر سلاح بالا آمده و به مرکز سیبل برسد.

* بهتر است تیراندازان فربه، برای بهتر قرار گرفتن سلاح بر روی بالا تنه بیشتر به عقب و پشت خم شوند.


این مقاله، بخش دوم از سری مقالات تیراندازی با تفنگ بادی 10 متر است.

* جهت مشاهده سایر مطالب منتشر شده اینجا را ببینید

نظرات 19 + ارسال نظر
مجید پنج‌شنبه 29 آذر 1403 ساعت 09:24

با سلام و عرض خدا قوت.
بنده دست غالبم راست هستش ولی چشم غالبم چپ! برای شلیک با تفنگ مشکلی با چشمم ندارم ولی با تپانچه به مشکل میخورم لطفا راهنمایی کنید ممنون

سلام
چقدر جالب من هم دقیقاً مثل شما راست دست و چپ چشم هستم و با تفنگ هیچ مشکلی نداشتم ولی با تپانچه هم مشکلی نداشتم.
تنها چیزی که به یاد دارم این است که باید موقع نشانه روی، جلوی چشم راست را مسدود کنید و سلاح را در خط افق اندکی به سمت چپ بیاورید که رو به روی چشم چپ شما قرار بگیرد و شاید لازم باشد در هنگام وضعیت ایستاده اندکی به چپ جا به جا شوید تا این حالت نشانه روی راحت تر صورت بگیرد.
اگر قبلاً چنین کاری انجام دادید و نتیجه نگرفتید من واقعاً اطلاعات بیشتری ندارم
امیدوارم موفق باشید

احمد چهارشنبه 28 آذر 1403 ساعت 20:33

خانم یا آقای صمیمی
با این توضیحی که فرمودین بعید میدونم کسی بتونه کمکی کنه!
حداقل شما مراحلی که برای اجرای یک تیر رو انجام می دهید کامل بگید
ضمنا به نمره فکر نکنید اگر تکنیک و اجرای درستی داشته باشد ترها جمع میخوره، این مهمه

سلام
متشکرم
کار بنده رو راحت کردید

صمیمی پنج‌شنبه 15 آذر 1403 ساعت 20:34

سلام
توضیحات شما مختصر ومفید بود سپاسگزارم
بنده درحال تمرین هستم رکورد م تو نیم فرم ۲۵۰ بیشتر نمی‌شود مشکل کارم چیست ممنون میشم راهنمایی کنید

سلام
وقت شما بخیر
متشکرم
این ترجمه یک مقاله از سایت فدراسیون جهانی تیراندازی است که توسط یک المپین نوشته شده بود.
من مربی نیستم، ممکن مشکل شما در هر مرحله ای از مراحل تیراندازی باشد؛ بدنسازی باشد یا روحی روانی ...
به متخصص مراجعه کنید، ریتم خودتان را بزرگان مقایسه کنید
موفق باشید

هستی جهاندیده یکشنبه 14 مرداد 1403 ساعت 12:46 http://http(s) ://

:

مرسی

کمیل سه‌شنبه 9 مرداد 1403 ساعت 17:26

سلام عالی بود محتوا .// خ/واستم ببینم اگه یک خانم با حجاب می گذاشتید مشکلی بود همین // اجباری هست کشف حجاب

سلام علیکم
محتوا از بنده نیست قربان، ترجمه یک مقاله ای است که یک المپین تیراندازی در سایت فدراسیون جهانی منتشر کرده بود و متاسفانه الان اصل مقاله دیگر در دسترس نیست. تصاویر هم برای مقاله ی اصلی است.
شما برای بنده استغفار کنید

حمیدرضا سه‌شنبه 2 مرداد 1403 ساعت 18:47

با عرض سلام و درود و تشکر بابت مطالب خوبتون
در هنگام تیراندازی گردن من زیاد به سمت راست متمایل میشه و همچین گاهی اوقات درد میگیره. از طرفی هم اگه بخوام سلاح رو بیشتر به سمت راست متمایل کنم که گردنم کج نشه ، کلا حالت تیراندازی و مرکز ثقلم بهم میریزه. برای حل این مشکل چیکار میتونم بکنم؟

سلام علیکم
متاسفانه خیلی خوب متوجه مشکل شما نشدم، اما تا جایی که فهمیدم
راست دست هستید و احتمالا سلاح شما پایه ای برای دوربین ندارد که بشود ارتفاع دوربین را تنظیم کرد تا سر را زیاد خم نکرد
من هم حین تیراندازی دقیقا مشکل شما را داشتم؛ چاره ای نیست جز اینکه :
1. سلاحی تهیه کنید که ارتفاع دوربین آن قابل تنظیم باشد
2. سلاح را روی مشت نگه دارید بلکه کمی بالاتر بیاید
3. دوربین را کمی عقب یا جلو ببرید شاید با این کار فشار کمتری به گردن شما وارد شود
4. تمرینات کششی و تقویت ماهیچه های گردن را انجام بدهید، قبل از تمرین یا مسابقه هم این موارد را بیشتر تکرار کنید.
5. در حد فاصل بین شلیک ها، گردن را به سمت مخالف کش دهید
6. کلا تیراندازی با تفنگ را بدرود گویید و به تپانچه روی آورید که ساده تر است

حسین ساتکین دوشنبه 28 خرداد 1403 ساعت 22:55

سلام استاد عزیز با عرض پوزش و با کسب اجازه از استاد محترم پاسخ میدهم.
خانم فاطمه زهرا عناصر دید باید روشن و شفاف باشد و سیبل را بصورت محو و تار دیده بشود همانند فکوس کردن در عکاسی باشد و اما اگر تیر در مرکز سیبل اثابت نمی کند علت آن ۳ ثانیه پس از شلیک و یا همان عملیات تکمیلی را رعایت نمیکنید و سلاح را همزمان با شلیک پائین می آورید و از ماشه کشی نیز میتوان نام بُرد بدین صورت هنگام ماشه کشیدن توسط انگشت اشاره زاویه باید ۹۰ درجه باشد و از بند اول وسط انگشت به آرامی به سمت صورت خود بکشید بدون اینکه انگشت خَم بشود و... با تشکر حسین ساتکین از قائمشهر hosseinsatkin@gmail.com

سلام علیکم
خواهش میکنم، صاحب اختیار هستید

ماهان جمعه 4 خرداد 1403 ساعت 13:28

سلام ممنون خیلی مفید بود

سلام
متشکرم
خیلی خوشحال شدم مفید بوده

سمانه شنبه 12 اسفند 1402 ساعت 19:29

ممنون از نکات بسیار عالی و کاربردی

خواهش می کنم
خیلی خوشحالم که مفید بوده

فائزه یکشنبه 11 تیر 1402 ساعت 03:55

سلام من لرزش زیادی دارم برای این مشکل باید چیکار کنم

سلام و عرض ادب
1. نحوه ایستادن خودتان را بر طبق مطالب عنوان شده اصلاح کنید.
2. لباس خودتان را بررسی کنید شاید با تغییر لباس اوضاع بهتر بشود.
3. نحوه قرار گرفتن قنداق در شانه و دست زیر سلاح، خیلی اهمیت دارد، اصطلاحاً اگر سلاح به جلو لنگر بندازد، یعنی از مرکز ثقل خارج است، در نهایت منجر میشود که برای ثابت نگه داشتن خیلی انرژی مصرف کنید و از تمرکز شما می کاهد.
4. یکسری تمرین بدنسازی بالا تنه است که باید انجام بدهید، به تقویت عضلات شما کمک می کند. جلو بازو، پرس سینه، پرس شانه و ... همچنین تمرین خشک اگر سلاح شخصی دارید.
باز هم اگر سوالی دارید مطرح کنید.
سپاسگزارم

امیر دوشنبه 22 خرداد 1402 ساعت 17:34

چپ دستا چی؟

سلام
وقت شما بخیر جناب
سوالتان که خیلی کلی است و مشخص نیست دقیقاً چه چیزی مد نظر شماست. اما به طور کلی وقتی چپ دست هستید، یا باید کلاً با دست راست تیراندازی کنید یا همه چیز برعکس باشد، یعنی هر چه قرار است با دست راست انجام بشود، برای شما باید با دست چپ انجام بشود.
همچنین در تیراندازی با تفنگ، چشم غالب مهم تر از دست غالب است. اگر راست چشم و چپ دست هستید، به نظر با دست راست تیراندازی کنید (یعنی ماشه کشی با راست باشد) موفق تر باشید. البته فرد به فرد متفاوت است. یک مدت امتحان کنید، همچنین از مربی حتماً راهنمایی بخواهید.
سپاسگزارم

Samkkhh پنج‌شنبه 28 اردیبهشت 1402 ساعت 18:21

سلام.لطف میکنید راجب (عناصر دید)توضیح بدید و اینکه چطوری نشانه گیری کنم؟

سلام
امیدوارم حال شما خوب باشد
چشم، ان شاء الله به زودی درباره نشانه روی هم ادامه مقالات را ترجمه میکنم ...

Maed دوشنبه 8 اسفند 1401 ساعت 11:16

خیلی خوب بود ممنون

سلام علیکم
از نظر لطف شما سپاس گزارم

مهدی امانی پنج‌شنبه 19 آبان 1401 ساعت 14:51

سلام، بسیار عالی توضیح داده شده ، ممنون
بعد از حدود ۱۷ سال دوباره دارم میرم کلاس تیراندازی

سلام خیلی متشکرم
ان شاء الله موفق باشید جناب

دانیال یکشنبه 15 آبان 1401 ساعت 17:56

سلام . ممنون بابت اطلاعات خوب و نکات ریزی ک بیان کردید

سلام
خیلی متشکرم

سیامک جوانمرد دوشنبه 9 آبان 1401 ساعت 00:15

بسیار عالی توضیح دادین

خواهش میکنم جناب
ترجمه مقاله طولانی است که بر روی وب سایت فدراسیون جهانی تیراندازی بارگذاری شده بود

محمد یکشنبه 1 آبان 1401 ساعت 11:06

سلام و درود.
چقدر رسا و روشن توضیح دادید، واقعا از انتشار عمومی تجربیات ارزشمندتون سپاسگزارم.
من جدیدا بعد از سه سال وقفه تیراندازی با تفنگ رو دوباره شروع کردم، البته استاد ندارم.قبلا یادمه نیم فرم رو تا ۲۸۹ زده بودم اما الان ۱۸۰، ۱۹۰ آخرشه. تیرها مثلا میشن۸و۴ یا ۷و۶ و خیلی هم جمع نیستن که بشه با تقه نتیجه ای ازش گرفت. حدس می زنم مشکلم در ایستادن و البته تطبیق دایره ها باشه. اسلحه رو هم که کسی نیست برام تنظیم کنه...خلاصه خیلی سخت شده... انشاالله با خوندن این مطلب و به کار بستنش اوضام بهتر میشه. سپاسگزارم

سلام بر شما جناب
خیلی از لطف شما سپاس گزارم
می توانید از منابع زیر هم استفاده کنید:
1. کتاب روش های تیراندازی با تفنگ بادی 3 وضعیت، یوسف آجرلو
2. آموزش تیراندازی با تفنگ بادی، مرتضی محسنی
3. سایت آموزش و تمرین تیراندازی جناب مهدی نیسی پور : shooting10m.ir
4. اگر با زبان انگلیسی آشنایی دارید یوتیوب

برای عیب یابی اسلحه به یک مربی یا فدراسیون یا هیات تیراندازی شهرستان/استان مراجعه کنید، حتماً راهنمایی میکنند.

تصویرسازی ذهنی، افزایش آرامش و تمرکز با یوگا، شطرنج، سودوکو، تمرینات بدن سازی و تمرین خشک هم مسلماً کمک کننده هستند؛ هر کدام را انجام نمی دهید، امتحان کنید
موفق باشید

فاطمه زهرا دوشنبه 23 خرداد 1401 ساعت 15:58

سلام اگه روزنه دید و واضح ببینیم نسبت به سیبل تیر درست در میخوره ولی اگه همین کار و میکنم کلی تیر جای خوبی نمیره مشکل چیه

سلام خانم
وقت شما بخیر
من چندان متوجه سوال شما نشدم، به نظر عجله داشتید
برای بنده روشن کنید :
1. سوالتان درباره تنفگ بادی است یا تپانچه؟
2. منظورتان از روزنه دید، دوربین است یا مگسک؟
3. درست در؟ درست تر یا درست 10؟
4. همین کار؟ کدوم کار؟ توضیح بدهید
از اینکه مطالب بنده را مطالعه فرمودید بسیار متشکرم

مممم سه‌شنبه 3 اسفند 1400 ساعت 13:20

بهترین روش نگه داشتن سلاح کدوم روی مشت یا کف دست

سلام
بستگی به ویژگی های سلاح و آناتومی بدن شما دارد؛ در کل:
1. اگر از حالت مشت استفاده کنید، سلاح بالاتر قرار میگیرد ولی سطح اتکا سلاح پایین است
2. اگر از کف دست استفاده کنید، سلاح پایین تر قرار میگیرد، اما سطح اتکا بیشتر و طبیعتاً لرزش سلاح کاهش پیدا میکند
3. باید مدتی جداگانه هر دو حالت را تمرین کنید
4. اگر بالاتنه و گردن بلندی دارید احتمالاً اجباراً باید از حالت مشت استفاده کنید، چون در این صورت ارتفاع سلاح از سطح زمین بیشتر میشود و شما راحت تر نشانه روی میکنید
4. اما اگر قطعه زیر سلاح، جایی که با دست نگه دارنده (مثلاً اگر راست دست هستید، دست چپ) سلاح را نگه داشته اید، قابل تنظیم در محور عمودی باشد، با فرض قد بلند بودن هم میتوانید از کف دست استفاده کنید.
5. حالت های روی مشت یا کف دست هم خود به مدل های مختلف تقسیم میشوند که باید حین تمرین مناسب ترین را با آزمون و خطا بیابید.
متشکرم

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد