آیا تا به حال دربارهی چاکراها و عملکرد آنها چیزی شنیدهاید؟ آیا از نظر شما، مطالبی که پیرامون این بخش از تواناییهای انسان مورد بحث قرار میگیرد بیفایده بوده و صرفاً افسانه است؟
چاکرا درمانی (درمان از طریق مراکز انرژی)نویسندگان: Shalila Sharamon & Bodo J. Baginski
مترجم: رایمون شهابی
انتشارات: نشر افکار
در بخشی از مقدمه این کتاب میخوانیم:
" ... چگونه میتوانم استعدادهای بالقوهام را در جهت نیل به شادی و خلاقیت بیدار کنم؟ ما بر این باوریم که هیچ دانشی به اندازه مراکز انرژی بدن که نام دیگر آن چاکرا است، به این سؤالات پاسخ نمیدهد ... هدف این کتاب این است که به شناخت و درک این توانایی ذاتی انسان کمک کند ... در ارتباط با عملکرد چاکراها لزوماً نیازی به روشن بینی و یا این گونه قدرتها نیست... فعال و هماهنگ کردن چاکراها بسیار ساده است. در طول راه به جایی میرسیم که متوجه میشویم صرفاً رازآلود جلوه دادن این دانش باعث شده است تا ارزش ذاتی آن دست کم گرفته شود ... "
نویسندگان در ابتدا، به طور مختصر به شرح سیستم انرژی بدن انسان که شامل سه بخش اساسی (بدنهای انرژی، مراکز انرژی یا همان چاکراها و کانالهای انرژی) است، میپردازند؛ سپس کاربرد چاکراها را مورد بررسی قرار میدهند تا ذهن خواننده برای بحثهای مختلف مطرح شده در کتاب، آمادگی لازم را بدست آورد.
در فصلی از کتاب تحت
عنوان "رشد انسان در نور تعالیم چاکراها میچرخد" این مطلب مورد توجه
قرار میگیرد که پدیدههای درون انسان نیز همانند تمامی هستی دارای چرخش مشخصی است
...
" همه چیز در جهان ما ریتم و چرخش مشخصی دارد. از اتمها شروع میشود
و همه آنچه را که در خلقت وجود دارد در بر میگیرد. قوانین موزون و تثبیت شده در
همه جا به چشم میخورد – در ضربان قلب، در تنفس، در جابهجایی شب و روز، در آمدن فصول ...
انسان فقط این نیست که رشد کند و مهارتها و تجربیات مختلف به دست آورد، پیشرفت او
طبق چرخههای خاص ذهنی و معنوی است. ارزش موضوعات در تمام مراحل زندگی یکسان
نخواهد بود ... دانشی که دربارهی چرخههای زندگی در اینجا توضیح داده میشود تازه
نیست، بلکه چیزهایی است که به راحتی مدتی است به فراموشی سپرده شده است ... ما هر
هفت سال از یک چاکرا میگذریم، از چاکرای ریشه شروع میشود و در آن دورهی هفت
ساله خصوصیات آن چاکرا درون مایه زندگی ما خواهد بود. این دوره بار دیگر به هفت
دورهی یکساله تقسیم میشود که هر سال مطابق با یکی از چاکراهاست ... "
در فصل بعدی کتاب، نگارندگان با آوردن مثالهایی جالب به نحوه بسته شدن چاکراها در خلال رشد به خصوص در دوران حساس کودکی میپردازند: "... این موضوع اهمیت پیدا میکند که پدر و مادر سعی نکنند نگرش خاصی را به فرزند القاء کنند، به دلیل اینکه با انجام این کار کودک آن احساس را در خود نگه میدارد و نسبت به آن متعصب میشود ... کودک قضاوت کردن را از والدین خود یاد میگیرد و چون نمیخواهد محبت آنها را از دست دهد، بخشهای دوست نداشتنی خودش را از خود دور میکند و این عواقب جدی را به دنبال دارد ... "
در ضمن فصل باز کردن قفلها میخوانیم: ... وقتی انرژیهای سد شده در خلال این روند پاکسازی و تزکیه آزاد میشوند، محتویات آنها یکبار دیگر وارد آگاهی ما میشوند، میتوانیم بار دیگر همان احساساتی که باعث بسته شدن در اولین مکان شده بودند را، تجربه کنیم؛ ترسها، خشمها و دردها – بیماریهای فیزیکی ممکن است قبل از پاک شدن کامل برای آخرین بار نمایان شوند ... اما بسیاری از مردم شهامت تحمل مراحل لازم پاکسازی را ندارند، اغلب آنها فاقد دانش لازم هستند و تجربیاتی که دوباره تکرار میشوند را دلیلی بر سیر قهقرایی پیشرفتشان تلقی میکنند.
در ادامه 9 روش برای شناسایی چاکراهای بسته پیشنهاد میگردد و ضمن هرکدام توضیحاتی جهت آشنایی ارائه میگردد. در بخشی دیگر به بررسی چاکراها از منظر تفاوت در جنسیت پرداخته و از تمام نیروهای متضاد و در عین حال مکملِ عالمِ هستی تحت عنوان نیروهای «یِن» و «یانگ» سخن به میان میآید؛ تا در نهایت به بخش اصلی کتاب، که معرفی هر هفت چاکرای اصلی، به طور مبسوط و مجزاست، رسیده و مطالبی در خصوص نام چاکراها، محل قرارگیری آنها و طیف وسیعی از فاکتورها (رنگ، عطر، جواهرات، تغییرات نجومی و ...) که عملکرد چاکراها را تحت تأثیر قرار میدهند، ارائه میگردد. ساختار و عملکرد چاکراها در حالت طبیعی، ناموزون و مختل مطرح شده و با روشهایی جهت بهبود وضعیت آنها آشنا میشویم. پس از معرفی چاکراها و عوامل مرتبط با آنها، به فصول انتهایی کتاب میرسیم و با مسائلی همچون: فرمهای مختلف یوگا، تنفس، ماساژ محلهای بازتاب چاکراها، تمرینات بدنی برای رها کردن انرژی، به طور خلاصه و در حد آشنایی مقدماتی مواجه خواهیم شد. در انتها مهمترین آموزههای کتاب در قالب جداولی مدون به منظور مرور و دسترسی سریع در اختیار خواننده قرار میگیرد.
مطالعه این کتاب را به تمامی علاقهمندان پیشنهاد کرده و امیدوارم با خواندن آن از لذت مکفی بهرهمند شوند.